Trots op Tom

Wat hebben we genoten van de meivakantie. Het zonnige weer tijdens de Paasdagen was in één woord geweldig. We hebben zelfs de eerste ontbijtjes buiten kunnen serveren! Op het strand was het ook goed vertoeven en zo had de vakantie niet beter kunnen beginnen. En het hoogtepunt moest nog komen…

Onze zoon Lucas was lekker vrij van school en is écht een kleinzoon van zijn opa. Beiden tuinieren ze graag op hun vrije dag. Ziet het er niet gezellig uit? Opa Tom en Lucas maken er altijd een feestje van, en het resultaat van een dagje samen in de tuin is prachtig. Wat ben ik toch trots op de jongste en de oudste generatie die samen de plantjes buiten zetten.

En toen kwam toch wel het hoogtepunt van de vakantie: mijn vader heeft vrijdagochtend 26 april een lintje gekregen! Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Met een smoesje werd hij naar het gemeentehuis gelokt, maar volgens mij had hij het al wel een beetje door hoor!

Mijn vader Tom is inmiddels bijna 70 jaar en is vanaf 2005 actief als vrijwilliger en bestuurder bij Seniorenvereniging Texel, Dorpscommissie De Cocksdorp, Ondernemersvereniging De Cocksdorp en Eierland en de 55+ Soos de Cocksdorp. Hij houdt zich veel bezig met ouderenzorg en evenementen. Daarnaast heeft hij project ‘Weerstation’ en het ‘75 informatieborden project Eierland’  voor elkaar gekregen.

Ook is mijn vader (assistent)marktmeester van de Donderdagmarkt en bij activiteiten op het waterplein. Hij verricht hand- en spandiensten bij het ringsteken, bracht warme maaltijden rond, hielp bij de kerkenveiling De Cocksdorp en was voorzitter van Maatschap Woonstede Nesland. Ook is hij vanaf 1994 actief bij de VVD (sinds 2008 op Texel).

Bijzonder he? Hij is een aanspreekpunt met een luisterend oor. Mensen omschrijven hem als “Een verbinder die met zijn tact mensen en partijen bij elkaar kan brengen, iemand op wie je altijd een beroep kunt doen, initiator, sociaal, betrokken en werkpaard.” Zijn tomeloze inzet voor De Cocksdorp leverde hem de geuzennaam “burgemeester van De Cocksdorp” op. Geweldig toch!! En uiteraard niet te vergeten mijn moeder (links op de foto), zijn first lady, voor mij ook wel de “Strijk Kampioen.”

image015 » BnB De Moerbei Texel

Kortom, met deze blog laat ik jullie graag lezen hoe trots ik ben op mijn familie. Dat mag ook wel eens gezegd worden!

Esther, 6 mei 2019

MAILINGLIST

Per 1 maart 2016 krijgen wij de sleutel van dit statige pand in de Cocksdorp.

Na de verbouwing wordt het een prachtige BnB. Verwachte opening 1 mei 2016

Blijf automatisch op de hoogte, meld je aan voor onze mailinglist, dan kun je ook als eerste boeken ... en profiteren van de openingsaanbiedingen.

Top, je staat op de lijst!

Boek met 10% korting

De 10% korting bij rechtstreeks boeken via onze website wordt direct verwerkt.

Klik hier voor uw 10% korting

Meer aanbiedingen van onze BnB en tips voor Texel ontvangen?

Schrijf dan in op onze mailinglist:

Gelukt, uw staat op onze mailinglist

×

Vragen?

× Chat