BnB De Moerbei Texel De Cocksdorp centrum WEB » BnB De Moerbei Texel
BnB De Moerbei Texel familie Dekker Steenvoorden 10 » BnB De Moerbei Texel

Bnb de Moerbei op Texel is geschikt voor mindervalide gasten.

Wij zijn Norbert en Esther Dekker, onze droom is uitgekomen toen wij met onze zoon Lucas gingen verhuizen naar dit prachtige monumentale pand om daar een bed and breakfast in te starten. De Moerbei heeft in totaal drie 2-persoonskamers waarvan één kamer speciaal voor mindervalide gasten is ingericht omdat wij van mening zijn dat hier een tekort aan is.
Ook als je mindervalide bent zou je moeten kunnen genieten van een heerlijk weekendje of een paar dagen op het fantastische Texel .

Wij kwamen vaak op Texel, de rust en ruimte is zo fijn hier op dit eiland en de natuur is onbeschrijfelijk mooi. Dat is één van de redenen waarom wij hier een BnB zijn begonnen. Nog een reden is dat de ouders van Esther hier een bungalowpark bezitten op de Cocksdorp waar we sinds januari ook mede-eigenaar van zijn geworden. Dit bungalowpark ’t Eibernest heeft een 6-persoonshuis welke ook geschikt is voor mindervalide en rolstoelafhankelijke gasten. Uit ervaring blijkt dat er veel vraag is naar onderkomen geschikt voor minder validen.Dat is de reden dat wij heel bewust gekozen hebben om één kamer te maken die ook geschikt is voor mindervalide en rolstoelafhankelijke gasten. Deze kamer De Alba bevind zich op de begane grond, heeft een parkeerplaats voor de deur en heeft een hele ruime badkamer.

De kamer is luxe en stijlvol ingericht en toch geschikt voor oudere en mindervalide. Onze gasten slapen op heerlijke boxspringbedden. De badkamer is ruim en voorzien van beugels naast de toilet en douche, er is een wastafel met een speciale kantelbare spiegel, indien nodig kunnen wij een douchestoel plaatsen. Verder heeft deze kamer, een Flatscreen-tv met dvd, een waterkoker, nespresso-apparaat en koelkastje.

Iedere ochtend brengen we een volle picknickmand met een heerlijk vers ontbijt, dat u op uw eigen kamer kunt nuttigen. Bij mooi weer is het ook mogelijk om in de ruime tuin onder de Moerbeiboom te ontbijten met uitzicht op de vijver. Voor gasten met een speciaal dieet of voorkeur passen we de inhoud van picknickmand graag aan.

De Moerbei is centraal gelegen aan de Kikkertstraat, hét toeristische straatje van de Cocksdorp, diverse restaurants en winkeltjes op loop afstand en in de zomermaanden is er een gezellige markt voor de deur.

Er is een opstapplaats voor de Texelhopper schuin aan de overkant, deze zijn rolstoelvriendelijk en kunnen de gasten brengen naar welke plek ze maar willen op het eiland. Texel heeft enorm veel te bieden! Er zijn leuke dorpjes, musea, zeldzame planten,

bijzondere vogelsoorten en recreatieve voorzieningen. Hieronder hebben wij een aantal rolstoelvriendelijke excursiemogelijkheden voor u op een rij gezet.

 • ***** Fantastisch

  Fantastisch verblijf in de mindervaliden kamer gehad. Ester en Norbert zijn zeer gastvrij, behulpzaam en vriendelijk! Wij komen terug!!


  Paul en Christa

 • Als mindervalide is het bijna onmogelijk om een aangepaste kamer te huren. Gelukkig is er De Moerbei. Er is aan alles gedacht. Van douche tot bed. Zelfs de auto kun je voor de kamer parkeren. Kan het makkelijker. Mis je iets of wens je iets het wordt allemaal geregeld. Ze ontzorgen je helemaal. Top heel hartelijk bedankt voor dit geweldige verblijf in jullie BnB. Een aanrader.


  Riny & Leo - 14 september 2016 via Zoover

 • Prachtige nieuwe kamer. Ook geschikt voor mensen in een rolstoel. Lekker ontbijt. Grote tuin. Gastvrije ontvangst! In de straat veel restaurants


  Marjan - 14 juli 2016 via Booking.com

STRAND

Voor mensen met een lichamelijke beperking kan het lastig zijn om het strand te betreden. Maar niet op Texel!

‘s Zomers zijn er op diverse plekken op het eiland strandrolstoelen te leen. Deze rolstoelen met grote plastic wielen (assistentie vereist, niet zelf voort te bewegen) kunnen voor maximaal twee uur geleend worden, tegen een vrijwillige bijdrage voor onderhoud. Een wandeling of rit over het strand is een belevenis op zich.
Op diverse strandafslagen (paal 9, 12, 15, 20 en 28) zijn er betonbanen op het strand, die u het voortbewegen met uw eigen hulpmiddel makkelijker maakt. De betonplaten liggen er vanaf Hemelvaartsdag en worden medio oktober (of eerder als nodig) weer weg gehaald i.v.m. het stormseizoen. Soms worden in het zomerseizoen op enkele strandafslagen de betonplaten verlengd met zgn. rolmatten, die dan een verbinding vormen tussen de betonplaten en het harde strandgedeelte.

HUIFKAR JAN PLEZIER
Geniet van de prachtige natuur vanuit een huifkar en kom op plekken waar u normaal niet snel komt! Op de huifkar De Jan Plezier zijn voorzieningen getroffen voor mindervalide. Er is een gemakkelijke opstap gemaakt en een uitschuifbare oprij-plaat. De rolstoel kan tijdens de tocht worden vastgezet, indien dit bij reservering wordt aangevraagd.

GARNALENBOOT
Vanuit de haven van Oudeschild vaart u het wad op, voor een tocht van zo’n twee uur.
Tijdens het legen van het net krijgt u tekst en uitleg over de vangst. Op de terugweg vaart u langs de plekken waar de zeehonden graag even uitrusten. Houdt u de camera paraat voor unieke foto’s!

MUSEA
Dat Texel een interessant verleden heeft, is overal op het eiland te zien, de Texelaars vertellen er graag over in de diverse musea op het eiland, mooie verhalen over de zeehonden, de jutterij en het zeemansleven.
Als u op Texel bent, wilt u natuurlijk zeehonden zien. In Ecomare kan dat van heel dichtbij. Tijdens het voeren vertelt de verzorger over de eigenaardigheden van elk dier en over de idealen van Ecomare, de oudste zeehondenopvang van Europa.

Een bezoekje aan het Luchtvaart- en Oorlogsmuseum Texel mag u ook niet missen.
Achter de uit 1840 daterende boerderij Flora aan de Pontweg, tussen Den Burg en De Koog,
huist het, zoals de jutters zelf zeggen, “eerste, echte en grootste juttersmuseum ter wereld” het Schipbreuk- en Juttersmuseum.

In Cultuurhistorisch Texel, gevestigd in een authentieke stolpboerderij, ligt de nadruk op het bewaren van de geschiedenis van het boerenleven op Texel.

ROLSTOELVRIENDELIJKE NATUURPADEN

 • Aan de rand van het bos is er een toegankelijke uitkijkpost bij het Turfveld. Deze post is
  toegankelijk via een hellend kleischelpenpad, voorzien van een leuning. De uitkijkpost zelf
  is 8 bij 8 meter groot en vanaf hier heeft u een mooi uitzicht op de groene omgeving.
 • Het wandelpad van Loodsmansduin nabij Den Hoorn is ook geschikt voor rolstoelers. Bij
  Loodsmansduin is er ook een uitkijkpunt welke drempelvrij toegankelijk is.
 • De Bleekersvalleiwandeling door de duinen ten zuiden van Ecomare is toegankelijk.
 • Tegenover Ecomare is het startpunt van het geïntegreerde natuurpad Het Alloo. De route
  is 4,5 km lang en kan ingekort worden tot 2,7 km. Het pad is ook bruikbaar voor mensen
  in een rolstoel en blinden en slechtzienden. Langs de route staan informatiebordjes in
  braille. Er zijn routebeschrijvingen beschikbaar in gesproken vorm, in braille en in
  grootschrift. Deze zijn te leen bij het Bezoekerscentrum van het Nationaal Park, dat is
  gevestigd bij Ecomare.

De speciaal ingerichte kamer "Alba" is online te reserveren

LiselotteSchoo BNB DeMoerbei Texel 2016 Resize 14 » BnB De Moerbei Texel
LiselotteSchoo BNB DeMoerbei Texel 2016 Resize 11 » BnB De Moerbei Texel
LiselotteSchoo BNB DeMoerbei Texel 2016 Resize 7 » BnB De Moerbei Texel
LiselotteSchoo BNB DeMoerbei Texel 2016 Resize 4 » BnB De Moerbei Texel
LiselotteSchoo BNB DeMoerbei Texel 2016 Resize 1 » BnB De Moerbei Texel
LiselotteSchoo BNB DeMoerbei Texel 2016 Resize 9 » BnB De Moerbei Texel

MAILINGLIST

Per 1 maart 2016 krijgen wij de sleutel van dit statige pand in de Cocksdorp.

Na de verbouwing wordt het een prachtige BnB. Verwachte opening 1 mei 2016

Blijf automatisch op de hoogte, meld je aan voor onze mailinglist, dan kun je ook als eerste boeken ... en profiteren van de openingsaanbiedingen.

Top, je staat op de lijst!

Boek met 10% korting

De 10% korting bij rechtstreeks boeken via onze website wordt direct verwerkt.

Klik hier voor uw 10% korting

Meer aanbiedingen van onze BnB en tips voor Texel ontvangen?

Schrijf dan in op onze mailinglist:

Gelukt, uw staat op onze mailinglist

×

Vragen?

× Chat